Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1553g328kcal18.6g52.8g3.1g32.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1553g435kcal9.3g92.4g3.1g38.8g
Sipuli (kuorittu)621g168kcal8.1g29.8g1.2g10.6g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6.1g0.2g0.8g
Inkivääri, tuore, silputtu25g20kcal0.4g4.4g0.2g0.5g
Suola, annos 3g31g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g19g43kcal2g7.1g0.6g0g
Vesi2484g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g62g547kcal0g0g62.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12768g3159kcal82.6g385.2g141g166.6g
Valittu annoskoko6384g1580kcal41.3g192.6g70.5g83.3g
Annoskoko puolitettuna3192g790kcal20.7g96.3g35.3g41.7g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=360174