Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3780g33427kcal0g0g3780g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g1624g2111kcal212.7g4.9g134.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl280g395kcal13.2g25.8g26.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton280g59kcal0.8g4.5g0g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)280g56kcal0g18.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 140g3.6kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12768g72103kcal455.2g106.8g7882.8g0.6g
Valittu annoskoko6384g36052kcal227.6g53.4g3941.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna3192g18026kcal113.8g26.7g1970.7g0.2g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485