Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai123g429kcal14.7g87.1g2.6g3.7g
Sokeri 152g618kcal0g152.2g0g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.9g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten38g125kcal8.9g17g7.9g4.1g
Voi 19g137kcal0.2g0.1g15.3g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 62g89kcal7.8g0.2g6.4g0g
Tomusokeri 1dl=60g94g377kcal0g94.3g0g0g
Voi 15g110kcal0.2g0.1g12.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.6kcal0.6g0.8g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g19g91kcal0.6g12.4g4.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g3977kcal66.2g732.2g97.2g17.4g
Valittu annoskoko639g1988kcal33.1g366.1g48.6g8.7g
Annoskoko puolitettuna320g994kcal16.6g183.1g24.3g4.4g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367135