Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)56g214kcal0.3g3.7g22.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7.2kcal0.4g0g2.8g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 102g341kcal0g74.7g0g0g
Raparperi 169g57kcal1.2g9.3g0.2g2.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g38kcal0g9.2g0g0.2g
Valkuainen (100g)169g71kcal16.6g2.5g0.2g0g
Sokeri 120g487kcal0g119.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1278g2431kcal37g438.4g51.6g5.2g
Valittu annoskoko639g1216kcal18.5g219.2g25.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna320g608kcal9.3g109.6g12.9g1.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311