Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1349g302kcal6.7g41.8g2.7g33.7g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)2248g6453kcal566.6g0g467.7g0g
Sipuli 135g41kcal1.7g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1124g228kcal6.7g42.7g3.4g15.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl68g607kcal0g0g67.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1349g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka45g37kcal1.5g8.5g0.4g0.4g
Oregano, kuivattu 9g28kcal1g1.9g0.9g3.8g
Timjami 9g25kcal0.8g2.4g0.7g3.3g
Persilja 23g6.1kcal0.3g0.2g0g1.8g
Mustapippuri 14g38kcal1.5g5.2g0.4g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12780g15568kcal1176.4g224.2g1088.2g130g
Valittu annoskoko6390g7784kcal588.2g112.1g544.1g65g
Annoskoko puolitettuna3195g3892kcal294.1g56.1g272.1g32.5g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498