Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)680g184kcal8.8g32.6g1.4g11.6g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 1000g685kcal3.1g6g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g800g2736kcal55.2g624g3.2g10.4g
Oliiviöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g112g67kcal2.8g5.6g7.8g0.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g720g216kcal7.2g28.8g2.2g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g1368g1642kcal301g12.3g47.9g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12784g12862kcal757.6g1419g328g59.4g
Valittu annoskoko6392g6431kcal378.8g709.5g164g29.7g
Annoskoko puolitettuna3196g3216kcal189.4g354.8g82g14.9g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876