Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 1.7g3.6kcal0g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.8g0.2g0.4g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.5g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 4.2g9kcal0g0.1g1g0g
Maissitärkkelys 0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g17g101kcal1.6g6.9g7.5g1.4g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.5g5.4kcal0g0.1g0.6g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g17g38kcal0.1g2g3.3g0.1g
Rommi , annos 40g0.4g1kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g2.8g15kcal0.1g1.4g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g444kcal6.4g40.8g28g4.2g
Valittu annoskoko64g222kcal3.2g20.4g14g2.1g
Annoskoko puolitettuna32g111kcal1.6g10.2g7g1.1g
Arvot/100g100g346kcal5g31.8g21.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83560