Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Tomaatti 14g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaattimurska 16g4.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Kookosmaito 16g33kcal0.3g0.4g3.3g0.1g
Kalaliemikuutio 0.4g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Katkarapu 5.9g4kcal0.8g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g106kcal2.8g5.4g7.8g1.4g
Valittu annoskoko64g53kcal1.4g2.7g3.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna32g27kcal0.7g1.4g2g0.4g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.2g6.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763