Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g33g20kcal0.5g4.3g0g0.3g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g8.2g9kcal1.4g0.1g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g3.4g2.1kcal0g0.2g0.1g0g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl5.5g6.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Rypsiöljy 0.2g1.9kcal0g0g0.2g0g
Hillosipulisäilyke 2.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g88kcal4.4g11.4g2.4g1g
Valittu annoskoko64g44kcal2.2g5.7g1.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna32g22kcal1.1g2.9g0.6g0.3g
Arvot/100g100g69kcal3.4g8.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725