Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 38g336kcal0g0g38g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g16g21kcal2.1g0g1.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl2.8g4kcal0.1g0.3g0.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.8g0.6kcal0g0.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana128g724kcal4.4g1g79.4g0g
Valittu annoskoko64g362kcal2.2g0.5g39.7g0g
Annoskoko puolitettuna32g181kcal1.1g0.3g19.9g0g
Arvot/100g100g565kcal3.4g0.8g61.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485