Kotitekoinen Miso-keitto

-Kaada kattilaan 8dl vettä ja heitä sekaan kalaliemikuutio.

Laita liemi hellalle kunnes kiehuu.

Lisää 3-4 rkl Soija kastiketta.

-Heitä sekaan viipaloidut kasvikset (purjo, valkosipuli, ruohosipuli ja ihan mitä ikinä tulee mieleen; Sienet ja katkaravut sopivat erinomaisesti.)
-sekoita ja liuota 4 rkl Miso-tahnaa 1-2 dl kuumaan veteen.

Älä heitä Miso-tahnaa suoraan kiehuvaan veteen.

Miso kärsii pahasti keittämisestä.

-Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja kaada miso neste hiljalleen sekaan, samalla sekoittaen.

-Lisää viimeiseksi Feta kuutiot ja anna hautua muutama minuutti, mutta älä anna keiton kiehua enää.

Maku kärsii heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Hazardi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Miso -tahna (japanilainen keittomauste)6.6g13kcal0.8g1.5g0.3g0g
Apetina Feta 8% (Arla), annos 200g22g33kcal3.5g0.9g1.7g0g
Purjosipuli 22g5kcal0.4g0.5g0g0.5g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Kalaliemi Maggie, annos 5g0.5g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore5.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Soijakastike 6.6g4kcal0.3g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g118kcal10.6g8g4.2g1.2g
Valittu annoskoko64g59kcal5.3g4g2.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna32g30kcal2.7g2g1.1g0.3g
Arvot/100g100g92kcal8.2g6.2g3.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234676