Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow5.4g19kcal0.4g4.3g0g0g
Maito,kevyt (valio) 100g45g21kcal1.4g2.2g0.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.8g2.3kcal0.2g0g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 6g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0.1g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g6g17kcal0.4g3.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g119kcal4.8g20.2g2g0.8g
Valittu annoskoko65g60kcal2.4g10.1g1g0.4g
Annoskoko puolitettuna32g30kcal1.2g5.1g0.5g0.2g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157