Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.5g53kcal0.1g0g6g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 18g5.4kcal0.5g0.6g0g0g
Puolukka 7.5g2.9kcal0g0.5g0g0.2g
Raparperi 6g2kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g286kcal4.8g36.8g12.4g1.8g
Valittu annoskoko65g143kcal2.4g18.4g6.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna32g71kcal1.2g9.2g3.1g0.5g
Arvot/100g100g221kcal3.7g28.5g9.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=70068