Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai28g100kcal3.4g20.2g0.6g0.9g
Hiiva, 50g3.1g1.9kcal0.4g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g6.2g3.6kcal0.6g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]6.2g8.7kcal0.9g0.9g0.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g262kcal11.8g44.6g4.2g7.8g
Valittu annoskoko64g131kcal5.9g22.3g2.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna32g66kcal3g11.2g1.1g2g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.3g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427