Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo12g83kcal0g0g9.4g0g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g24g72kcal2.3g14.4g0.5g3.4g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 17g7.4kcal0.1g1.1g0.1g0.6g
Sokeri3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana129g425kcal4.8g55.8g20g8g
Valittu annoskoko65g213kcal2.4g27.9g10g4g
Annoskoko puolitettuna32g106kcal1.2g14g5g2g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296906