Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)4.9g18kcal0.6g2.9g0.1g1.1g
Maito, Kevyt7g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g28g70kcal4.9g0g5.6g0g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 14g6.3kcal0g1.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g211kcal12.6g9.6g12.4g3g
Valittu annoskoko65g105kcal6.3g4.8g6.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna33g53kcal3.2g2.4g3.1g0.8g
Arvot/100g100g162kcal9.7g7.4g9.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433