Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 236g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.1g0.3g0.1g1.6g
Sokeri 3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 26g225kcal0g0g25.5g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)33g109kcal5.3g17.2g2.2g4.3g
Porkkana 94g31kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)87g305kcal10.6g56.5g4.4g4.8g
Hiivaleipävehnäjauho 123g400kcal14.9g72.8g3.4g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g2206kcal69g311.6g71.6g39.6g
Valittu annoskoko640g1103kcal34.5g155.8g35.8g19.8g
Annoskoko puolitettuna320g551kcal17.3g77.9g17.9g9.9g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138