Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g62g13kcal0.9g1.9g0.3g0g
Tomaatti 156g36kcal0.9g5.4g0.5g2.2g
Kurkku 83g9kcal0.5g1.2g0.1g0.6g
Sipuli 23g6.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 42g66kcal0.5g0.6g6.7g1.5g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g160g432kcal28.8g3.2g33.6g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Paprika keltainen 71g21kcal0.7g3.6g0.1g1.4g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28.1g0g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1280g1683kcal66g36g138.8g13.2g
Valittu annoskoko640g841kcal33g18g69.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna320g421kcal16.5g9g34.7g3.3g
Arvot/100g100g132kcal5.2g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512