Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 175g67kcal1.7g12.1g0.3g4.4g
Kaali, valkokaali175g37kcal2.1g5.9g0.3g3.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Voi 11g83kcal0.1g0g9.2g0g
Kasvisliemikuutio 10g29kcal0.9g1.3g2.3g0.2g
Viinietikka 8.7g1.8kcal0g0g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g173g554kcal19.9g0g32.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1281g1591kcal51.6g47g90.4g19.6g
Valittu annoskoko640g796kcal25.8g23.5g45.2g9.8g
Annoskoko puolitettuna320g398kcal12.9g11.8g22.6g4.9g
Arvot/100g100g124kcal4g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310