Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi614g2761kcal39.9g368.2g128.9g19g
Mascarpone (250g)1227g6406kcal55.2g55.2g662.7g0g
Flora Vanilla 12%1534g2915kcal69g245.4g184.1g0g
Sokeri 1304g5293kcal0g1302.6g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g368g236kcal12.9g0.7g92g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15g61kcal0g15.2g0g0g
Suolapähkinä 18g110kcal4.6g1.8g9.2g1.4g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 552g234kcal54.2g2.2g0.6g0g
Vispikerma Flora 20%307g675kcal9.2g15.3g61.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g460g2573kcal38.7g253.1g156.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12800g42526kcal567.4g4519.4g2590.8g40.8g
Valittu annoskoko6400g21263kcal283.7g2259.7g1295.4g20.4g
Annoskoko puolitettuna3200g10632kcal141.9g1129.9g647.7g10.2g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432313