Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g63g65kcal5g10.3g0.4g1.3g
Basilika, tuore 90g24kcal2.8g1g0.7g1.4g
Parmesan formaggio da pasta300g1369kcal119.8g0g98.9g0g
Auringonkukansiemen 300g1779kcal68.9g37.7g148.3g18g
Oliiviöljy 539g4769kcal0g0g539.2g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty2696g3775kcal139.1g753.9g18.3g91.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 2397g2567kcal553.6g0g35.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12816g28731kcal1779.8g1610.4g1683.8g228g
Valittu annoskoko6408g14365kcal889.9g805.2g841.9g114g
Annoskoko puolitettuna3204g7183kcal445g402.6g421g57g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217