Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 250g335kcal26.6g5.2g23.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g125g38kcal1.3g7.5g0.3g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1283g1015kcal61.4g56.2g60g4g
Valittu annoskoko641g508kcal30.7g28.1g30g2g
Annoskoko puolitettuna321g254kcal15.4g14.1g15g1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060