Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g60g90kcal10.8g0g5.4g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.6g19kcal0.5g0.6g1.6g0.1g
Parsakaali brokkoli 45g16kcal2.1g0.9g0.1g1.1g
Purjosipuli 18g4.1kcal0.3g0.4g0g0.4g
Juuriselleri 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 15g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1284g386kcal30g30.8g15.2g14.6g
Valittu annoskoko642g193kcal15g15.4g7.6g7.3g
Annoskoko puolitettuna321g97kcal7.5g7.7g3.8g3.7g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551