Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 125g95kcal2.4g19.4g0.3g1.3g
Porkkana 125g41kcal0.8g7g0.3g3.2g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen83g28kcal2.8g4.1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss83g44kcal4.8g4.4g0.4g2.6g
Arkirae (Valio), annos 100g42g29kcal5g1.5g0.4g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas10g30kcal1g5.9g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1285g624kcal33.8g85g13.2g17.6g
Valittu annoskoko643g312kcal16.9g42.5g6.6g8.8g
Annoskoko puolitettuna321g156kcal8.5g21.3g3.3g4.4g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369