Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 700g445kcal3.5g82.6g2.8g31.5g
Peruna, vanha, kuorittu 787g599kcal14.8g122g1.6g7.9g
Porkkana 437g143kcal2.7g24.3g0.9g11.2g
Juuriselleri 350g110kcal4.4g16.1g0.7g10.8g
Sipuli 297g90kcal3.7g14.3g0.6g5.1g
Vesi, vesijohtovesi 2624g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.7g4kcal0.2g0.7g0.1g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g350g910kcal10.5g15.7g94.4g1.7g
Piparjuuri, annos 10g437g162kcal19.7g48.1g1.3g32.8g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g437g525kcal10.1g21g43.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12852g5974kcal139.2g689.6g292.2g202g
Valittu annoskoko6426g2987kcal69.6g344.8g146.1g101g
Annoskoko puolitettuna3213g1494kcal34.8g172.4g73.1g50.5g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767