Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen667g4800kcal0g0g533.3g0g
Feta, Arla Apetina 3%1067g1173kcal192g21.3g32g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1333g267kcal8g50.7g4g0g
Basilika, tuore 267g72kcal8.3g2.8g2.1g4.3g
Kananmuna kuorineen punnittu725g914kcal79.8g2.2g65.3g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1067g1760kcal32g42.7g160g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)267g693kcal69.3g4g45.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12864g26496kcal990.8g1703.4g1709g81.4g
Valittu annoskoko6432g13248kcal495.4g851.7g854.5g40.7g
Annoskoko puolitettuna3216g6624kcal247.7g425.9g427.3g20.4g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173572