Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 1065g1146kcal89.8g149.1g3.7g74.5g
Herne 852g587kcal43.1g79.7g3.4g26.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g639g173kcal8.3g30.7g1.3g10.9g
Omena, keskikokoinen 200g1597g543kcal3.2g113.4g4.8g28.8g
Oliiviöljy 213g1883kcal0g0g213g0g
Viinietikka 160g33kcal0g0.8g0g0g
Valkosipuli 43g46kcal3.4g6.9g0.3g0.9g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g266g1526kcal47.1g62.3g132g31.4g
Peruna, keskikokoinen 60g1597g958kcal24g207.7g1.6g14.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12864g13790kcal437.8g1301.2g720.2g374.6g
Valittu annoskoko6432g6895kcal218.9g650.6g360.1g187.3g
Annoskoko puolitettuna3216g3448kcal109.5g325.3g180.1g93.7g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204