Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen3200g4448kcal608g0g224g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)800g2960kcal111.2g580g20g32.8g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1600g1040kcal51.2g76.8g56g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)400g880kcal52.4g2g74.4g0g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Paprikajauhe 4g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Valkosipulijauhe, annos 3g4g14kcal0.4g3g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.6g4.5kcal0.2g0.7g0g0.4g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12875g18934kcal1658.4g1364.8g751.6g83g
Valittu annoskoko6438g9467kcal829.2g682.4g375.8g41.5g
Annoskoko puolitettuna3219g4734kcal414.6g341.2g187.9g20.8g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867