Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 109g32kcal1.1g5g0.3g2g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Peruna, vanha, kuorittu 175g133kcal3.3g27.1g0.4g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Voi 6.1g45kcal0.1g0g5g0g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1288g523kcal12.8g80g13.2g12g
Valittu annoskoko644g262kcal6.4g40g6.6g6g
Annoskoko puolitettuna322g131kcal3.2g20g3.3g3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644