Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2661g8250kcal66.5g1995.9g13.3g199.6g
Maito, Kevyt1597g735kcal51.1g76.6g24g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1065g298kcal6.4g63.3g2.1g26.6g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g133g643kcal32.6g44.3g38.3g37.8g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g798g599kcal39.9g95.8g4g558.8g
Voi 149g1081kcal1.8g0.6g121.2g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g29g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g23209kcal396.6g4553g405.8g1645.6g
Valittu annoskoko6440g11605kcal198.3g2276.5g202.9g822.8g
Annoskoko puolitettuna3220g5802kcal99.2g1138.3g101.5g411.4g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488