Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti2550g2805kcal561g2.5g76.5g0g
Sipuli (kuorittu)447g121kcal5.8g21.4g0.9g7.6g
Suippopaprika, makea, Pirkka333g83kcal3g15.3g1.3g6.3g
Tomaatti 717g163kcal4g24.7g2.1g10g
Valkosipuli, tuore, silputtu50g52kcal3.9g8.1g0.3g1g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g50g80kcal4.5g15.5g0.1g0.3g
Vesi1333g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla400g1560kcal8g10g168g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola400g640kcal32g16g52g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g13910kcal1249.2g228.6g927.6g50.4g
Valittu annoskoko6480g6955kcal624.6g114.3g463.8g25.2g
Annoskoko puolitettuna3240g3478kcal312.3g57.2g231.9g12.6g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200