Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g360g216kcal32.4g19.8g1.8g262.8g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g80g14kcal1.1g2g0.2g70.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Soijajauhot, Soyolk800g3200kcal312g128g160g96g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g800g4800kcal168g52.8g432g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1200g4320kcal336g22.8g312g0g
Porkkana, tuore1048g293kcal6.3g58.7g2.1g26.2g
Kananmuna kuorineen punnittu 2152g2701kcal236.7g5.6g194.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12960g31231kcal2189.2g609.6g2204.4g910.8g
Valittu annoskoko6480g15616kcal1094.6g304.8g1102.2g455.4g
Annoskoko puolitettuna3240g7808kcal547.3g152.4g551.1g227.7g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063