Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 39g42kcal3.1g6.4g0.2g0.8g
Hunaja10g35kcal0.1g8.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.8g2kcal0g0.7g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g7.8g70kcal0g0g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g298kcal6.4g31.2g16g1.6g
Valittu annoskoko65g149kcal3.2g15.6g8g0.8g
Annoskoko puolitettuna33g75kcal1.6g7.8g4g0.4g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384