Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g14g22kcal1.9g0.3g1.4g0g
Peruna, vanha, kuorittu 10g7.6kcal0.2g1.5g0g0.1g
Porkkana, tuore7.1g2kcal0g0.4g0g0.2g
Selleri, annos 50g1g0.1kcal0g0g0g0g
Lanttu 2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.2g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g0.6g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g65kcal4.2g4.6g2.8g0.6g
Valittu annoskoko65g33kcal2.1g2.3g1.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna33g16kcal1.1g1.2g0.7g0.2g
Arvot/100g100g50kcal3.2g3.5g2.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915