Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Maito, Kevyt4.7g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.7g16kcal0.1g0.1g1.6g0g
Voi 60% rasvaa 4.5g24kcal0g0g2.7g0g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Raparperi 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.2g
Voi 60% rasvaa 2.3g13kcal0g0g1.4g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g356kcal5g52g12.8g1.4g
Valittu annoskoko65g178kcal2.5g26g6.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna33g89kcal1.3g13g3.2g0.4g
Arvot/100g100g272kcal3.8g39.8g9.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273