Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl23g8.9kcal0.2g2.1g0g0g
Hiiva, 50g2.3g1.4kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.7g15kcal0g3.5g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g2.6g16kcal0.6g0.3g1.2g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi3.3g11kcal1g0.2g0.7g1g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g6.6g22kcal0.7g4.3g0.2g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g6.9g0.1g0.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g9g28kcal0.9g5.5g0.2g1.3g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.4g2.2kcal0.2g0.5g0.1g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.9g7.4kcal0.2g1.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana130g288kcal10.2g49.6g5g8.8g
Valittu annoskoko65g144kcal5.1g24.8g2.5g4.4g
Annoskoko puolitettuna33g72kcal2.6g12.4g1.3g2.2g
Arvot/100g100g221kcal7.8g38g3.8g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492