Hernekeitto,kuiva-aineet

Kuivaherneitä 1 kg
Kuorittuja sipuleita 300 gr
Kinkuntähteet siivottuna n 400 gr
mustapippuria n 10 kpl
suolaa maun mukaan

Liota huuhdottuja herneitä n. 12 tuntia
Keitä herneitä liotusvedessään 1-2 tuntia kinkunluun , silputin sipulin ja pippureiden kanssa.

Poista luu, kerää liha keittoon, mausta suolalla tarvittaessa
Huomaa, että annoskoko sisältää vain kuiva-aineet -ei vettä
Määrästä tein 13 annosta.

Rissanj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu39g108kcal6.9g18.6g0.4g3.8g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.2g0.6g0g0.2g
Joulukinkku, rasva poistettu15g27kcal4.6g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g276kcal23.4g38.4g2.4g8g
Valittu annoskoko65g138kcal11.7g19.2g1.2g4g
Annoskoko puolitettuna33g69kcal5.9g9.6g0.6g2g
Arvot/100g100g211kcal17.9g29.4g1.8g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=46872