Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen26g8.6kcal0.9g1.3g0g0g
Vesi6.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g6.5g5.2kcal0.1g0.4g0.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 23g18kcal0.4g3.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana131g65kcal2.8g10.8g0.6g0.6g
Valittu annoskoko65g32kcal1.4g5.4g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna33g16kcal0.7g2.7g0.2g0.2g
Arvot/100g100g50kcal2.1g8.3g0.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324