Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)16g3.1kcal0.2g0.3g0.1g0.4g
Kukkakaali 6.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.2g
Jauheliha, sika-nauta 22g48kcal3.8g0g3.7g0g
Pekoni rasvainen 4.6g18kcal0.6g0g1.7g0g
Sinappi 1.8g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 5.5g18kcal0.1g0.2g1.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g2.7g4.1kcal0.4g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g219kcal10.8g2g18.4g1.4g
Valittu annoskoko66g110kcal5.4g1g9.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna33g55kcal2.7g0.5g4.6g0.4g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.5g14g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178