Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste13g0kcal0g0g0g0g
Voi 188g1365kcal2.2g0.8g153g0g
Manteli 94g579kcal22.6g6.2g50.8g6.8g
Vehnälese 7.5g17kcal1g1.2g0.3g2.8g
Psylliumkuitu, annos 6g6.3g3.1kcal0g0g0g5.2g
Kaakaojauhe sokeroitu 7.5g32kcal0.4g5.8g0.7g0.1g
Kahvijuoma, keskiarvo 19g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 188g621kcal3.8g5.6g65.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g63g324kcal6.3g14.3g26.8g0g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1300g5938kcal73.6g78g595g31.6g
Valittu annoskoko650g2969kcal36.8g39g297.5g15.8g
Annoskoko puolitettuna325g1484kcal18.4g19.5g148.8g7.9g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905