Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g3000g600kcal120g117g3g0g
Hirvenliha, 100g2400g2688kcal506.4g0g72g0g
Sipuli (kuorittu)900g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g90g302kcal10.8g59.4g2.2g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13020g7925kcal1316.8g478.4g159.4g50.4g
Valittu annoskoko6510g3963kcal658.4g239.2g79.7g25.2g
Annoskoko puolitettuna3255g1981kcal329.2g119.6g39.9g12.6g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500