Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 44g143kcal4g6.2g11.4g0.4g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g1800g6300kcal108g1422g18g54g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13028g14531kcal234.2g2885.6g167.8g116.2g
Valittu annoskoko6514g7265kcal117.1g1442.8g83.9g58.1g
Annoskoko puolitettuna3257g3633kcal58.6g721.4g42g29.1g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654