Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali375g79kcal4.5g12.8g0.8g7.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Puuroriisi18g63kcal1.1g13.7g0.3g0.4g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 150g342kcal28.5g0g25.5g0g
Siirappi 15g45kcal0g11.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1305g1110kcal70.4g85g53.6g20.2g
Valittu annoskoko653g555kcal35.2g42.5g26.8g10.1g
Annoskoko puolitettuna326g278kcal17.6g21.3g13.4g5.1g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318