Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 661g2076kcal69.8g392.4g14.5g36.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1081g3135kcal108.1g616.2g24.9g216.2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g66g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 60g531kcal0g0g60.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1802g1882kcal404.3g0g27g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1321g4135kcal251g66.1g330.3g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g18g62kcal1.8g13.7g0.5g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)300g240kcal4.5g57.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g24122kcal1679g2291g914.6g505g
Valittu annoskoko6528g12061kcal839.5g1145.5g457.3g252.5g
Annoskoko puolitettuna3264g6031kcal419.8g572.8g228.7g126.3g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135