Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3003g4985kcal570.5g0g300.3g0g
Sipuli (kuorittu)1201g324kcal15.6g57.7g2.4g20.4g
Minttu, tuore (-), annos 1g6g2.6kcal0.2g0.5g0g0.4g
Punaviini 1201g847kcal3.7g2.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 360g514kcal45g1.1g36.9g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 330g2921kcal0g0g330.3g0g
Korppujauho 420g1540kcal44.1g314.9g4.3g22.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g22265kcal1358.2g753.2g1348.4g86.2g
Valittu annoskoko6528g11133kcal679.1g376.6g674.2g43.1g
Annoskoko puolitettuna3264g5566kcal339.6g188.3g337.1g21.6g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489