Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen3245g4511kcal616.5g0g227.1g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)811g3002kcal112.8g588.1g20.3g33.3g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1623g1055kcal51.9g77.9g56.8g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)406g892kcal53.1g2g75.4g0g
Sipuli (kuorittu)406g110kcal5.3g19.5g0.8g6.9g
Paprikajauhe 4.1g13kcal0.6g0.7g0.5g1.5g
Valkosipulijauhe, annos 3g4.1g14kcal0.4g3.1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g4.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.6g4.6kcal0.2g0.7g0g0.4g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13056g19201kcal1681.6g1384g762g84.2g
Valittu annoskoko6528g9600kcal840.8g692g381g42.1g
Annoskoko puolitettuna3264g4800kcal420.4g346g190.5g21.1g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867