Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen429g110kcal3.9g19.7g1.7g8.6g
Sipuli 144g44kcal1.8g6.9g0.3g2.4g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Tomaatti 1740g396kcal9.7g60g5.2g24.4g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha2250g2700kcal360g0g84.4g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g75g45kcal1.9g6.4g8g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 1800g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13068g7080kcal772.4g281.8g201g77.8g
Valittu annoskoko6534g3540kcal386.2g140.9g100.5g38.9g
Annoskoko puolitettuna3267g1770kcal193.1g70.5g50.3g19.5g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821