Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 3062g896kcal28.8g137.8g12.2g58.2g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g676g189kcal4.1g40.2g1.4g16.9g
Persilja 23g6.2kcal0.3g0.2g0g1.8g
Minttu, tuore (-), annos 1g4.5g2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Riisi tumma 540g1886kcal37.8g389.1g12.4g21.6g
Oliiviöljy 405g3584kcal0g0g405.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)901g1846kcal135.1g22.5g135.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13068g17315kcal436g1267.6g1136.4g228.2g
Valittu annoskoko6534g8658kcal218g633.8g568.2g114.1g
Annoskoko puolitettuna3267g4329kcal109g316.9g284.1g57.1g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211