Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2000g920kcal64g96g30g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g240g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1600g5490kcal163g1120g19.2g56g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)2400g8400kcal288g1656g45.6g120g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g240g2160kcal0g0g240g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13072g34200kcal1030g5808g669.6g352g
Valittu annoskoko6536g17100kcal515g2904g334.8g176g
Annoskoko puolitettuna3268g8550kcal257.5g1452g167.4g88g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481