Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g301g30kcal1.8g4.2g0.3g2.1g
Sokeri 51g207kcal0g51g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L180g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 90g30kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g1.5g0.6kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.8g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Tilli, tuore 24g7.2kcal0.9g0.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1308g561kcal6.2g113.4g1g5.4g
Valittu annoskoko654g280kcal3.1g56.7g0.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna327g140kcal1.6g28.4g0.3g1.4g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108